Voordelen

Carbon Heater®

6-voudige zekerheid

Stroom in het waterbed maakt onzeker, daarom zijn de Carbon Heater® waterbedverwarmingen TÜV/GS gekeurd en beschikken ze over 6 van elkaar onafhankelijke veiligheids- componenten waarmee u volledig van uw waterbed kunt genieten.

Naast de temperatuurveiligheid en een temperatuurbrug is het Carbon Heater® verwarmingssysteem met een PTC effect uitgerust. Wanneer de Carbon Heater® verwarming per vergissing bij niet of weinig gevuld waterbed in bedrijf gezet wordt, zorgen deze veiligheidscomponenten voor een daling van de temperatuur resp. verhinderen ze oververhitting. De thermostaat- resp. stuurunit beschikt over twee andere veiligheidsreflexen, die bijvoorbeeld bij overspanning (bliksem) of in geval van een storing het verwarmingssysteem bij wijze van voorzorg uitschakelen. Het complete veiligheids- pakket wordt door de waterdichtheid van het verwarmings- element volgens IP 67 en een hoogspanningsweerstand van meer dan 8.000 Volt (DIN-voorschrift 1.230 Volt) aangevuld.

Informatie over onze TÜV Süd certificaten kunt u terecht www.tuev-sued.de/ps-zert.de.

Betrouwbaarheid en kwaliteit

Sinds 2003 worden de Carbon Heater® waterbed- verwarmingen in Duitsland (Villingen-Schwenningen) volgens de QS normen van de automobielindustrie en de medische techniek gefabriceerd.

Alle gebruikte materialen en componenten worden tijdens het fabricatieproces meerdere keren op kwaliteit en werking getest. Een zeer hoge mate aan houdbaarheid wordt bereikt door bijvoorbeeld alle contacten gasdicht te nieten resp. te krimpen. De kooldstof-verwarmingsweerstand en de zilveren geleidbaan worden op een op voorhand met plasma behandelde dragerfolie aangebracht. Door de daaropvolgende verdere verwerking ontstaat een onafscheidbare verbinding van de materialen - optimale flexibiliteit en robuustheid. Verder wordt het complete fabricatieproces regelmatig door TÜV-Süd gecontroleerd.

Informatie over onze TÜV Süd certificaten kunt u terecht www.tuev-sued.de/ps-zert.de.

Logische bediening

De Carbon Heater® waterbedverwarmingen, met digitale of analoge sturing, kunnen snel, eenvoudig en intuïtief bediend worden.

De digitale „IQ Carbon“ sturing biedt nuttige en belangrijke functies die door een logisch bedieningsmenu intuïtief en volgens uw wensen ingesteld kan worden. Naast de exacte temperatuurinstelling biedt de sturing een 2-polige netuitschakeling met timer en de mogelijkheid van een netvrijschakeling – om 's nachts de verwarming compleet stroomvrij te maken. De functies van de „IQ Carbon“ worden aangevuld door een geïntegreerde klok met wekfunctie, kinderveiligheid en een functie die u eraan herinnert wanneer onderhoudsproduct bijgevuld dient te worden. In geval van een kortstondige stroomuitval slaat de stuureenheid altijd de laatste instelling op resp. regelt niet onder 28°C – het waterbed kan niet afkoelen.

Met de analoge „Prestige“ en „Classic“ stuurunit wordt de focus op de belangrijke zaken gelegd. De goed-gevoel-temperatuur kan direct op de draaischaal ingesteld worden – eenvoudiger onmogelijk. De geïntegreerde LED geeft aan wanneer het verwarmingsysteem actief is (de LED licht op) resp. wanneer de gewenste temperatuur bereikt is (LED uit).

Uitstekende service

Voor ons is elke klant belangrijk, en een deel van ons succes. Daarom staan wij voor een eerlijke, klantgeoriënteerde en inschikkelijke omgang - ook na afloop van de wettelijke garantie.

De Carbon Heater® waterbedverwarmingsystemen zijn een servicegeoriënteerd en hoogwaardig merkproduct. Met ongeveer 760 dealers in 20 landen is een snelle en betrouwbare service verzekerd. Verder bieden wij naast een 24h klachtenbehandeling een technische support voor elke klant aan – geen speciaal telefoonnummer en wachttijden.

Energiespaarverwarming

Energie is een belangrijk thema, daarom wordt bij de Carbon Heater® verwarmingen, door de modernste technologie, praktisch 99% van de stroom in warmte omgezet.

Met een rendement van 0,99 horen de Carbon Heater® waterbedverwarmingen bij de meest efficiënte en de meest energiebesparende systemen. Efficiënt door het gebruik van koolstof als verwarmingsweerstand, die deze eigenschap met zich brengt. Verder werken de digitale en analoge sturingen met het geringste verliesvermogen en een optimale regeling. Zo wordt de watertemperatuur continu elektronisch gemeten en alleen verwarmd wanneer de ingestelde temperatuur niet bereikt wordt.

Perfecte goed-gevoel-temperatuur

Iedereen ervaart warmte anders. Daarom kan de temperatuur, afhankelijk van de wens en het persoonlijke welzijn, altijd individueel ingesteld en aangepast worden. Bovendien beschikken de Carbon Heater® over een groot verwarmingselement dat de temperatuur, met een evenwichtig rendement, het materiaal beschermend en gelijkmatig, aan de waterkern afgeeft.

Om de voor u optimale goed-gevoel-temperatuur te kunnen kiezen, beschikt de digitale „IQ Carbon“ sturing over een temperatuur van 24°C tot 36°C, waarbij de temperatuur 0,1°C exact ingesteld kan worden. De analoge sturing van het „Prestige“ en „Classic“ verwarmingsysteem biedt een instelling van 25°C tot 35°C, in stappen van 0,33°C. Zowel de sturingen als de exacte temperatuursensor in het verwarmingselement staan een afwijking van +/- 0,1°C toe, vertrekkend van de relatieve temperatuur.

Biologische verdraagzaamheid

Tussen elektrische en magnetische velden bestaat er een controverse. De Carbon Heater® verwarmingen gaan geen compromis aan en bieden TÜV (EMV en EMF) gekeurde afschermtechniek.

Elk Carbon Heater® verwarmingsysteem biedt een gekeurde afschermtechniek waarmee de grenswaarde voor personen met pacemakers (65.000nT) met meer dan het 10.000-voud tot onder 6,0nT onderschreden wordt. En wanneer dit feit nóg niet overtuigt, biedt het „Prestige“ verwarmingsysteem een bijkomende afscherming van de net- en stuurleiding. Met het „IQ Carbon“ systeem gaat het ook compleet stroom- en veldvrij. Dit systeem beschikt over een 2-polige netuitschakeling met geïntegreerde timer en de mogelijkheid van een netvrijschakeling. Is de netuitschakeling/timer bijvoorbeeld 's nachts actief, dan is er geen stroom meer op het verwarmingselement resp. op de sturing. Waar geen stroom is, zijn er geen velden.

Informatie over onze TÜV Süd certificaten kunt u terecht www.tuev-sued.de/ps-zert.de.

Optimale milieubescherming

Duurzaamheid is een plicht. Daarom worden bij de fabricatie uitsluitend volledig recycleerbare materialen gebruikt wiens afkomst we kennen.

Milieubescherming begint bij os niet alleen bij de keuze van de materialen en de energiebewuste productie, maar impliceert ook de vakkundige verwijdering van het product na afloop van zijn levensduur. Daarom zijn al onze waterbedsystemen geregistreerd bij de Stiftung-EAR. Zo kan het verwarmingsysteem gratis bij een openbaar-rechtelijk afvalverwijderingsbedrijf afgegeven worden, en wordt gegarandeerd in de recyclagekringloop geïntegreerd.
Erfahrungen & Bewertungen zu T. B. D. GmbH - Carbon Heater T. B. D. GmbH - Carbon Heater hat 4,67 von 5 Sterne | 116 Bewertungen auf ProvenExpert.com